Aspirantvejen til skibsføreruddannelsen

Er du aspirant, så tag den hurtigste vej til at blive skibsfører, alternativt sætteskipper.

Som aspirant kan du i din praktiktid (mens du sejler) læse og løse opgaver, således at du er forberedt til at kunne klare en optagelsesprøve. Under praktiktiden er du opkoblet til Marstal Navigationsskoles intranet med adgang til de forskellige moduler, du skal til optagelsesprøve i. Derudover får du tildelt en kontaktperson (lærer) på Marstal Navigationsskole, som fungerer som mentor og hjælper dig til at få studeret, lavet de nødvendige opgaver og læst de forskellige lærebøger inden skolestart. Ved skolestart er de to første uger afsat til et specialundervisningsforløb til at forberede dig og gøre dig klar til at bestå optagelsesprøven.

Hvis skolen på baggrund af optagelsesprøven vurderer, at du har opnået tilstrækkelig viden til at kunne følge med på 1. semester af skibsføreruddannelsen, kan du springe kystskipperuddannelsen over, som ellers kræves for at kunne starte på skibsføreruddannelsen. Skibsføreruddannelsen afkortes således med ½ år, og tager derved kun to år (fire semestre).

Hvis det mod forventning skulle ske, at skolen ikke vurderer, at du vil kunne følge med på 1. semester af skibsføreruddannelsen, starter du bare på kystskipperuddannelsen, som alle andre. Skibsføreruddannelsen vil i så fald tage 2½ år, som er den normerede tid.