Loading…

Kunne du tænke dig at blive skibsfører og stå på broen?
Start på Marstal Navigationsskole

Læs mens du sejler - bliv sætteskipper
på Marstal Navigationsskole

Grunduddannelse i navigation - før skibe op til 500 BT
bliv kystskipper på Marstal Navigationsskole

Kom med ombord på HF-Søfart
på Marstal Navigationsskole

Marstal Navigationsskole tilbyder
en lang række Maritime kurser

Ny uddannelse til færgenavigatør er godkendt og kan starte til efteråret 2020

Færge

 
Marstal Navigationsskole udbyder fra skoleåret 2020/21 en helt ny uddannelse til færgenavigatør rettet mod sejlads af mindre danske indenrigsfærger. Uddannelsen skal køre som forsøg i to år og appellere til unge, der har særligt mod på en karriere i danske farvande.

28. maj 2020

Den nye uddannelse vil blive udbudt på Marstal Navigationsskole. Skolens første optag på uddannelsen er i efteråret 2020.

Grøn undervisning og praktik i nærområdet

Ud over den normale undervisning til navigatør vil de studerende få undervisning i de nyeste grønne teknologier, så de bliver godt rustet til at sejle fremtidens el-færger. Herudover får de studerende undervisning i kundeservice, kommunikation, trafik, drift og forskellige vedligeholdelsesopgaver.

Marstal Navigationsskole håber med uddannelsen at tiltrække studerende, som gerne vil have et spændende og ansvarsfuldt job i nærområdet, men som ikke ønsker at sejle i månedsvis på de store internationale have væk fra familie og venner. Uddannelsen vil have en varighed på cirka et år, heraf 6 måneder som praktikant på en eller flere af Danmarks ø-færger.

To hold af 10-15 studerende

For at få adgang til uddannelsen skal man være fyldt 25 år og have et karaktergennemsnit på mindst 2,0 i dansk og matematik i 9. eller 10. klasse.

Det er Styrelsen for Uddannelse og Forskning, der på baggrund af Marstal Navigationsskoles ansøgning og Søfartsstyrelsens tilkendegivelser har vurderet, at der er grundlag for et forsøg med et undervisningsforløb. Forsøgsforløbet oprettes for at sikre et kompetent rekrutteringsgrundlag til fremtidens færgefart. Det er planen som en start at gennemføre to hold med 10-15 studerende. Derefter skal der tages stilling til, om det skal være en permanent uddannelse.

 

Marstal Navigationsskole | Ellenet 10 | 5960 Marstal | T: (+45) 62531075 | marnav@marnav.dk | CVR nr. 25849922

Pressefotos, pressemeddelelser og pressekontakt