Værd at vide, inden du kommer

Skolehjemmet ”4. maj” ligger på 4. maj kollegiet, 4. maj stræde 1, 5960 Marstal

Skolehjemmet ”Solkrogen” ligger på kollegiet Marineparken, Solkrogen 1, 5960 Marstal

Udlevering af nøgler sker efter aftale med Skolemor

Skolehjemmene er 100 % røgfrit på hele matriklen.

 

Du skal medbringe følgende:

Rullemadras, dyne, hovedpude, sengelinned, håndklæder, bøjler til tøj, sikkerhedssko og regntøj.

Der er adgang til tekøkken – derfor kan lidt bestik, tallerken, gryde eller pande mv. være en god ide.

 

Tøjvask

Kollegiet har vaskemaskiner til elevbrug. Sammen med nøgle til værelset bliver der udleveret et vaskekort, som du kan tanke penge på til tøjvask. Maskinerne doserer selv allergivenligt vaskemiddel

Vaskemaskiner må benyttes i tidsrummet kl. 08.00-21.00

 

Rengøring

Du skal sørge for, at der dagligt gøres rent på værelse og badeværelse. Beboerne skal i fællesskab (skemalagte) afholde en ugentlig rengøringsdag på værelser og fællesarealer, ligesom skolemor arrangerer fællesrengøring i forbindelse med kammerinspektion.

Skolemor eller stedfortræder kan til enhver tid foretage kammerinspektion af beboerens værelse for at se, om værelset bliver holdt pænt og ordentligt. Hvis værelset ikke er pænt og ordentligt, kan skolemor eller stedfortræder forlange, at der ryddes op og gøres rent.

Der er mødepligt og alle skal deltage i rengøring af fælleslokalerne, som skolemor bestemmer hvornår det sker.

Vi har ekstra fokus på dette, for at vi kan overholde de retningslinjer der er gældende i forbindelse med Covid-19.

 

Forsikring

Der kan ske uheld, som får forsikringsmæssige følger. Eleven bærer selv risikoen for tyveri og ulykkestilfælde, som skolen ikke er ansvarlig for. Derfor anbefaler vi, at I har en familieforsikring/indboforsikring.

 

Ved sygdom

Skolemor kontaktes på mobil eller ved sms 23934015 senest kl. 7.45. Skolemor vil derefter komme på besøg. Bliver du syg i løbet af dagen, skal du også straks give besked om dette.

 

Madordning

Morgenmad serveres fra kl. 7.15-7.50 i kantinen på Marstal Navigationsskole.

Middagsmad serveres kl. 12.15 i kantinen på Marstal navigationsskole.

Aftensmad serveres kl. 18.00 i kantinen på Marstal Navigationsskole.

I weekender serveres der brunch i kantine på Marstal Navigationsskole fra kl. 10.00 og 12.00

Da vi fra vores tidligere elever har erfaret, at man gerne selv vil kunne disponereover aftenerne i weekenderne, er der gjort klar til at du kan smøre dig en sandwich til din aftensmad efter du har spist brunch.

Skolemor udpeger elever som skal stå for til- og afrigning af mad og service mm efter aftensmaden. Det vil ske efter turnusordning, alle elever vil komme til at deltage i dette.

Du skal senest torsdag middag give besked til kantinen på Marstal Navigationsskole hvis du deltager i spisningen i weekenden. Ændrer du planer efterfølgende, skal du huske at give besked om dette, ligeledes til kantinen.

 

Kontakten til skolemor og skolen

Vi lægger stor vægt på en god kontakt mellem skolehjem og hjem. I er derfor altid velkommen til at kontakte Marstal Navigationsskole eller skolemor.

Skolemor vil være synlig på skolehjemmene og der vil være tilstedeværelsestid på begge skolehjem, således den unge vil have mulighed for at tale med en voksen, derudover vil hun arrangere fællesaktiviteter i form af spil, arrangere foredrag, filmaften mv.

Skolemor vil have fast kontortid på Marstal Navigationsskole i tidsrummet 14-16 (afhængig af skema) på udvalgte dage, så skolemor er kontaktbar, når de unge har fri.

Skolehjemmet serverer ikke mad i ferier, hvor der ingen undervisning er på Marstal Navigationsskole. Eleverne må gerne være på skolehjem i disse perioder, men vil selv skulle sørge for mad. Dog forventer vi hjemrejse i juleferien. I forbindelse med sommerferien skal værelserne forlades senest weekenden efter sidste eksamen er gennemført.

Du vil på www.Marnav.dk kunne finde vores elektroniske udgave af ”skolehjemmets ordensregler”, som er god og vigtig læsning inden start.

 

 

 

Marstal Navigationsskole | Ellenet 10 | 5960 Marstal | T: (+45) 62531075 | marnav@marnav.dk | CVR nr. 25849922

Pressefotos, pressemeddelelser og pressekontakt