Jollen ”Gitte”

Type: ”Norfisk 21”

Data: Længde 21 fod = 6,70 m.

Bredde: 2,3 m.

Dybgang: 55 cm.

Motor: 1 Cyl. SABB på 10 HK.

Fart: 5,5 kn.

Norfisk 21 jollen er en meget rummelig motorjolle, der i vid udstrækning har været, og fortsat anvendes af garnfiskere landet over. Navigationsskolens model er af en type med forkahyt (ruf), der giver god læ for søsprøjt under sejlads. Jollen blev erhvervet af navigationsskolen 2012. I navigationsskole regi, anvendes ”Gitte” som øvelsesjolle for de unge HF-søfart elever, der lærer at sejle og manøvrere båden, til en grad, hvor de til sidst kan bestå den praktiske del af dueligheds prøven i sejlads. Båden må sejle med max. 8 elever og en lærer. Øvrige regler for jollens anvendelse findes i skolens ”Sikkerheds instruks for sejlads med båden ”Gitte.”

Jollen ”Bente”

Type: ”MOB RESCUE BOAT - Viking 470 GRP 1 ”

Data: Længde 4,75 m.

Bredde: 1,9 m.

Dybgang: 30 cm.

Motor: 25 hk. Yanmar – outboard benzin motor.

Fart m. 6 pers: 6,1 kn.

Fart m. 1 pers: ca. 10 kn.

Jollen er en af de langt over 100 Ærøskøbing joller, der blev solgt til fiskere og til fritidsformål fra slutningen af 60´erne og til begyndelsen af 80èrne, hvor produktionen ophørte. Bådene er fantastisk solidt bygget og meget sødygtige. Jollen blev erhvervet af navigationsskolen 2006. I navigationsskole regi, anvendes ”Bente” som øvelsesjolle for de unge HF-søfart elever, der lærer at sejle og manøvrere båden, til en grad, hvor de til sidst kan bestå den praktiske del af duelighedsprøven i sejlads. Båden må sejle med max. 8 elever og en lærer. Øvrige regler for jollens anvendelse findes i skolens ”Sikkerheds instruks for sejlads med båden ”Bente.”

MOB Båden ”Lene”

Type: SOLAS godkendt redningsbåd – Jiang Yin Xinjiang JY-QFP-5,0

Data: Længde = 5,00 m.

Bredde: 2,2 m.

Dybgang: 1,10 m.

Motor: East China Shipbuilding model: 380 J. – 3 cyl. 28 hk. Diesel motor

Kapacitet: 20 personer.

MOB. båden ”Lene” er en SOLAS 74/96 godkendt mand over bord båd, der er støbt i glasfiber, med indbyggede opdriftstanke. Båden vejer fuldt udrustet 592 kg, og er godkendt til sejlads med max. 6 personer. Påhængsmotoren er på 25 hk. Og forsynet med afskærmning rundt om propellen. Båden blev købt fabriksny i 2010 sammen med ACTA kran, der bruges til udsætning – Identisk MOB udstyr, som findes på en lang række skibe og færger. I navigationsskole regi, anvendes ”Lene” til at øve hurtig udsætning og til at øve manøvrering i forbindelse med opsamling af overbord falden (dummi). Båden må sejle med max. 6 personer ombord. Øvrige regler for bådens findes i skolens ”Sikkerheds instruks for sejlads med båden ”Lene”.

Redningsbåden ”Karin K.”

Den lukkede redningsbåd, blev købt af Marstal Navigationsskole i 2010, fra en kinesisk cement tanker, der skulle hugges op i Frederikshavn. Hjemtrans-porten foregik med museums coasteren Samka af Marstal. På det tidspunkt var båden og udsætnings davit med spil under 10 år gammel. Båden bruges fortrinsvis til at øve udsætning af redningsbåd, og i mindre grad til sejlads.

Robåden ”Travaljen”

Type: Butterfly 650

Data: Længde 22 fod = 7,02 m.

Længde: 6,44 m.

Bredde:

Dybgang:

Motor: Perkins diesel motor på 36 HK.

Fart: 5,5 kn.

Skolens robåd er en travalje, der blev erhvervet gratis hos ” Den Selvejende Institution til bevaring af fregatten Jylland” i Ebeltoft. Her var den gravet ned og blev brugt som sandkasse. Efter hjemtransport gennemgik den en grundig renovering på Ebbes Bådebyggeri i Marstal, og fremtræder i dag i god stand, trods sine mere end 100 år på bagen. Travaljen bruges til at lære de unge HF søfartselever i at ro (i takt). Ligeledes gør eleverne båden forårsklar hvert år.

Navigatør foreningens båd: ” C.H. Mortensen ”

Elevforeningen på Marstal Navigationsskole har også egen båd, som foreningens medlemmer kan leje på timebasis. Båden er en tyrkisk bygget 22 fods motorjolle, med en 18 HK. Yanmar diesel motor.

Marstal Navigationsskole | Ellenet 10 | 5960 Marstal | T: (+45) 62531075 | marnav@marnav.dk | CVR nr. 25849922

Pressefotos, pressemeddelelser og pressekontakt