Skibsfører - Marstal Navigationsskole

Kort om uddannelsen

Med skibsførereksamen får du bevis som styrmand af 2. grad og kan sejle som styrmand i alle størrelser skibe. Efter et års tjeneste som styrmand kan du opnå sønæringsbevis som styrmand af 1. grad. Det giver ret til at sejle som overstyrmand i alle størrelser skibe. Efter yderligere sejltid kan du opnå sønæringsbevis som skibsfører, der giver ret til at føre alle skibe i alle områder både i Danmark og World Wide.

Som skibsfører behøver du ikke nødvendigvis at sejle til søs resten af livet, der er gode muligheder for – efter et antal år til søs – at få beskæftigelse inden for ”Det blå Danmark”. Mange skibsførere får job på rederier, hos myndigheder, på maritime skoler eller i den maritime industri på land (værfter, servicefirmaer, udstyrsfabrikker). Dermed er skibsføreruddannelsen en vigtig livsnerve for hele det maritime Danmark.

Efter de to første semester har man opnået kvalifikationer til at kunne få udstedt et sætteskipper bevis. Det medfører at man har nu muligheden for at mønstre ud som styrmand og sejle imens man læser resten af skibsføreruddannelsen.

Du får en lederuddannelse med hele verden som arbejdsplads

Skibsføreruddannelsen er også en lederuddannelse, hvor du får de nødvendige kvalifikationer og ledelsesredskaber til at stå med det øverste ansvar for skibets drift.

Det gælder både for sejladsen, som havneoperationer, besætningsledelse, sikkerhedsprocedurer, skibsregnskaber og ladningspapirer og for kommunikation med rederi, kunder og myndigheder.

De fleste af vores studerende får job i danske skibe, der sejler over hele verden, men uddannelsen kvalificerer også til sejlads i udenlandske skibe eller som lods. Mange skibsførere arbejder senere også i offshore-branchen på boreplatforme eller med andre typer installationer til søs fx opsætning af vindmøller.

Kan også føre til karriere i land

Som skibsfører behøver du ikke nødvendigvis at sejle til søs resten af livet, der er gode muligheder for – efter et antal år til søs – at få beskæftigelse inden for ”Det blå Danmark”.

Mange skibsførere får job på rederier, hos myndigheder, på maritime skoler eller i den maritime industri på land (værfter, servicefirmaer, udstyrsfabrikker).

Dermed er skibsføreruddannelsen en vigtig livsnerve for hele det maritime Danmark.

Varighed

4 semestre – to år.

Uddannelsesstart
Januar og august
Disse beviser giver forhåndsmerit
  • GOC bevis
  • SSO kursus
  • §16 kursus
  • Sundhedskursus A
Adgangskrav

Du skal have bestået kystskipperuddannelsen for at kunne starte, og 12 mdr. sejltid i skibe over 500 BT, hvoraf de 6 mdr. skal være uden for kystfart.

Økonomi

Det koster ikke noget at blive optaget på skolen.
Skibsføreruddannelsen er SU-berettiget, se satser og al anden information om SU på su.dk.

Ansøg om optagelse

Er dette uddannelsen for dig? Så skynd dig at sende din ansøgning til os!

Ansøg her
marnav-logo-hvid-176x45.png

Marstal NavigationsskoleMaritimt Uddannelsescenter

Ellenet 10, 5960 Marstal
[email protected]
+45 6253 1075

Find os også her

Copyright © 2022 Marstal Navigationsskole.

Designet & Udviklet af SkyDigital

Search

Ellenet 10, 5960 Marstal
(+45) 62 53 10 75